Tämä postaus tulee nyt aikajärjestyksellisesti vähän myöhässä. Eli tosiaan meillä oli fine dining päivä, johon saimme koko luokan kesken suunnitella menun. Menun suunniteelu oli kyllä vähän haastavaa niin isolla porukalla, mutta saatiin kasaan tosi hyvän kuulloinen menu!
Alkuruokana meillä oli kampasimpukkaa mansikkasalsalla ja toisen alkuruokana punajuuricarpaccio vuohenjuustomoussella.
Pääruoaksi oli ankkaa appelisiinikastikeella, kukkakaalipyree, porkkanat ja punajuurisipsit.
Jälkiruokana oli suklaabrownie, vadelmasorbettia, mascarponevaahtoa, mustaherukka melbaa ja marenkia.
Meidän ryhmällä oli tehtävänä punajuuricarpaccio vuohenjuustomoussella. Olin misailemassa edellisenä päivänä tarvittavia juttuja. Keitimme ja kuorimme kokonaiset punajuuret, jonka jälken leikkasimme ne ohuiksi siivuiksi. Sitten laitoimme ne marinoitumaan. Vuohenjuustomousseen soseutimme vuohenjuuston ja sekoitimme joukkoon vatkattua kermaa. Seuraavana päivänä sitten kokosimme ajoissa jo punajuuret lautasille valmiiksi. Puffasimme kvinoaa, jotta saimme annokseet rapeutta. Kun maistelimme komponentteja päätimme että lisäämme hieman hunajaa punajuurien päälle tuomaan makeutta. Annokset oli nopea nostaa loppuun, pursotimme vuohenjuuston kolmeksi palleroksi, hieman rucolaa keskelle ja päälle ripottelimme kvinoat. Annoksesta tuli tosi nätti, siinä oli kivat värit. Maku oli myös mielestäni tosi hyvä!




Ei kommentteja:
Lähetä kommentti